Warning: preg_replace(): Empty regular expression in /home/kyrtinet/public_html/kurti-izvozva.com/components/com_content/view.php on line 3

Къртене на подпрозорец за усвояване на балкон

07 Октомври 2013
къртене на тераса

Обичайна и широко разпространена практиката е да се изкъртват терасите на жилищните апартаменти, за да бъде преустроен дома с цел усвояване на площта на терасата към вътрешното помещение. Безопасното къртене отново е първата и основна дейност от ремонта и започва с премахването на плочки, замазка и прегради.

 

Вътрешна хидроизолация

12 Август 2013
хидроизолация за баня

Изграждането на вътрешна хидроизолация е препоръчително в случаите, когато не е възможно поставянето на такава върху външната страна на основите и стените или когато помещенията го изискват. На пазара напоследък се появиха много модерни системи за вътрешна хидроизолация, с която лесно се решават проблемите с влагата и мухъла в сградите. Тези иновативни продукти се нанасят лесно, на няколко етапа, като полагането обикновено може да приключи в рамките на ден или два в зависимост от квадратурата на помещението.

 

Преди ремонта почти винаги има къртене

03 Юли 2013
къртене преди ремонт

Лятото е време за активно строителство и за основни ремонти. В днешното напрегнато ежедневие не е нужно да се лишавате от заслужена почивка през отпуската, като решите сами да се справите с непривични дейности. Това ще ви отнеме доста време и нерви, а резултатът няма да е гарантирано добър.

 

Хидроизолация с битумни мембрани

25 Юни 2013
хидроизолация с битумна мембрана

Много ефективен материал за хидроизолация са различните видове битумни мембрани. Намират приложение при полагане на хидроизолационни системи за плоски покриви, покривни тераси, сутеренни стени и основи на сгради. Те са и едни от най-често използваните решения по цял свят. Подходящи са и за нашите климатични условия.

 

Лунно и слънчево затъмнение

10 Юни 2013
слънчево затъмнение

Затъмнението в астрономията е явление, при което едно космическо тяло препречва осветяването на друго от Слънцето. На Земята се случват два вида затъмнения - слънчево и лунно. Слънчевото затъмнение може да се наблюдава във времето, когато Луната е между Слънцето и Земята. Тогава в периферията около Слънцето се вижда ярка светлина, наречена корона. При лунното пък Земята се локализира между Слънцето и Луната.

 

Защо да наема професионални къртачи

25 Април 2012
професионален къртач

Понякога на човек се налага да се нагърби собственоръчно с непривичен проблем, а не да избере да потърси професионална услуга. Често причината е финансова, но понякога това е поради обикновено надценяване на собствените възможности. Когато говорим за домашен ремонт, може би е определено по-добро решение да се преосмисли отколкото да се вземат емоционални решения.

 

Извозване на строителни отпадъци

25 Април 2012
извозване на строителни отпадъци

Отпадъците от строителни и къртачни дейности представляват един от най-големите източници на отпадъци в България. Ефектът върху екологията е значителен и на проблема трябва да се гледа изключително сериозно. Наложителни са както глобални правителствени мерки, така и промяна в нагласата на обществото към начините за освобождаване от строителни отпадъци, третирането и рециклирането им.

 

Ремонтът и почистването на жилището преди продажба си възвръща вложените средства щедро

19 Юни 2011

Ремонт на подовете

почистване след ремонт
  • Дървени подове - Ако жилището ви е от преди повече от 15 години, то е твърде вероятно подовите настилки да са от дървен паркет или дюшаме. Когато са в добро състояние, тези настилки имат отлични качества, но когато са остарели поддръжката и освежаването им може да изискват доста средства. В днешно време цените на изкуствените ламинирани паркети са достъпни, а монтажа в повечето случаи е изключително евтин или дори безплатен.
  • Мокети – Ако имате старомодни или замърсени мокети, ще е нужно да ги подмените. Може да бъдете допълнително затруднени ако килимите са залепени за пода с лепило. След като смените меките настилки ще получите ефект на свежест и по всяка вероятно ще се отървете от някой миризми.
  • Керамични подове – подмяната на теракота, гранитогрес или мозайка в повечето случаи ще се окаже твърде скъп ремонт за да бъде направен преди продажба на жилището. Вместо да къртите, като компромисно решение можете да изберете да покриете твърдата настилка с килими или ако имате резервни плочки – да смените няколко от най-пострадалите плочки.
 

Къртене и демонтиране на изолации

17 Юли 2010

изолацииПрофесионалното демонтиране на изолации е сериозна дейност и изисква някой познания и опит. Фирмата "Кърти извозва" е специализирана в къртенето на изолации и разполага с необходимото оборудване. Ако ви е нужно качествено демонтиране на изолации, без да има намалявате живота на стената или тавана и без да има нужда от ремонт, обърнете се към специализарана фирма. В случай, че смятате че сами искате да се заемете с тази дейност, ето някой насоки и препоръки за правилно къртене.

 

Опасност от удар от електрически ток при къртене

17 Юли 2010

удар от токЕдна от сериозните опасности при за неопитния къртач е вероятността за токов удар когато не са спазени "Изискванията за безопасно къртене". Абсолютно задължително е преди къртене на стена или таван внимателно да се проучат проводниците, които преминават през зоната за къртене и да се изключат от ел захранването. Това се пренебрегва най-често поради нуждата от ел захранване на инструмента, което е сериозна грешка. Захранването на инструмента трябва да се подсигури от контакт в съседно помещение или електрически генератор.

Съветваме ви за къртачни дейности да се обърнете към специализирана фирма за къртачни услуги, но ако все пак не го направите и се стигне до токов удар, от особена важност да сте запознати с процедурите за правилно реагиране:

 

Безопасно къртене

13 Юли 2010

Оборудване за безопасно къртенеЧесто при строителни дейности или ремонт се налага стари части от сградата или помещението да бъдат отстранявани чрез къртете. В повечето случаи това изисква намесата на специализирана фирма в сферата на "Кърти чисти извозва", но някой домашни майстори подценяват сложността на къртенето и опитват да го правят сами. Ако къртенет не са прави по правилен начин, или не се спазват мерките за безопасност, това може да доведе тежки инциденти. В случай, че решите да се захванете сами с къртенето на стена, къртене на бетон, къртене на плочки, къртене на баня, ето някой препоръки, които мога да са ви от полза за вашата безопасно.

 

Къртене на стена

13 Юли 2010

Къртене на стенаЗа къртене на стена са необходими сериозни инструменти. Ако не разполагате с такива е препоръчтително или да се снабдите с такива, или да се обърнете към специализирана фирма за къртачни услуги. Все пак, ако не разполагате оборудване и ако нямате възможност да ангажирате специализирана фирма, ето някой съвети за къртене на стена при домашни условия с подръчни инструменти.

 

Къртене на бетон

12 Юли 2010

> Виж актуални цени за къртене на бетон тук

concrete-cutterАко ви се налага да правите сериозен ремонт на Вашия дом, независимо помещения или двор, един от по-големите проблеми пред който може да се изправите е отстраняването на бетон. Често пъти и при чисто нови жилища, дори още на фаза груб строеж, собствениците предпочитат да променят малко или много архитектурния план и отново стигат до къртене на бетон. Ако следвате някой препоръки, къртенето на бетон не е толкова трудно, колкото може да звучи и може да се направи в относително кратък период от време.

На първо място е необходимо да си подсигурите правилните инструменти и предпазни средства. Един примерен комплект ще включва: защитни очила, дебели ръкавици, маска, обувки с метални кубета, къртач, дискова резачка за бетон и подходяща прахосмукачка.

Преди да започнете да къртите бетон, сложете очилата (за да предпазите очите), маската (за да предпазите белите си дробове), обувките (за да предпазите краката) и ръкавиците (за да предпазите ръцете си). Сега сте готови да преминете към същинското къртене на бетон.

 


web dev by krazymir.com