Warning: preg_replace(): Empty regular expression in /home/kyrtinet/public_html/kurti-izvozva.com/components/com_content/view.php on line 3

Къртене и демонтиране на изолации

17 Юли 2010

изолацииПрофесионалното демонтиране на изолации е сериозна дейност и изисква някой познания и опит. Фирмата "Кърти извозва" е специализирана в къртенето на изолации и разполага с необходимото оборудване. Ако ви е нужно качествено демонтиране на изолации, без да има намалявате живота на стената или тавана и без да има нужда от ремонт, обърнете се към специализарана фирма. В случай, че смятате че сами искате да се заемете с тази дейност, ето някой насоки и препоръки за правилно къртене.

Защо да махаме старата изолация?

Ето ви няколко причини за къртене на старата изолация:

  1. Повредена изолация - изолациите се повреждат не само под влияние на годините, но и от дребни животни. Най-податливи са външните и таванните изолации. Повредената изолация не носи ползи и не допринася за енергийна ефективност.
  2. Поставяне на по-качествена изолация - днешната изолация е далеч по-качествена от тази от преди 10-15 години. Когато замените старата изолация със съвременна и подходяща такава, бързо ще се убедите в ефективността от спестяване на енергия.
  3. Прекомерно изолиране - макар и да звучи странно, ако имате твърде изолиран таван, вместо да спестявате енергия вие ще губите енергия. Причина за това е силно ограничения въздухо-поток и липса на вентилация в помещението. Освен другото, това води и до натрупване на влага и образуване на мухъл.
  4. При старите изолации на тавани много често има натрупани мръсотии, фекалии и урина от дребни животни, конденз и мухъл. Това предизвиква миризми, които не могат да се премахнат без да се премахне източника.

Защо да не монтираме новата изолация директно върху старата?

Когато монтирате нова излация върху стара, вие запазвате прахта и нечистотиите и създавате отлична среда за развитие на бактерии. По този начин намалявате качествата и устойчивостта на изолацията. Това води също до проблеми с влагата и до увреждане на стени, които преди това са били сухи и здрави. Искате ли да си причините това?

Демонтиране на азбестова изолация

До скоро азбеста се смяташе за много ефективен строителен материал. Азбеста е пожаро-устойчив и с добри изолационни свойства. Поради тези си качества, той се използваше широко в строителството до скоро. В днешно време азбеста се смята за причинител на рак на белите дробове и употребата му се избягва. Сградите които са били изолирани с азбест сега се обновяват. Тъй като работата с азбест е опасна за здравето, къртенето на азбестова изолация изисква някой техники.

При къртене азбеста се разтрошава на прах и малки влакна. Тези частици могат да създадат сериозни здравословни проблеми ако се вдишат. Това важи с още по-голяма сила за стари изолации, които са загубили твърдост с времето и могат да бъдат лесно разкъртени дори и с ръце.

Ако ще демонтирате азбестова изолация от тавана си, не е добро решение да трупате отпадъците в чували и да ги изхвърляте като преминавате през цялата къща. За целта се използват специални уреди, като например прахосмукачка с голям дебит и обем.

Ето някой правила за правилно къртене на азбестова изолация:

  • Преди да започнете, изключете всички отоплителни, климатизационни и вентилационни системи в къщата. По този начин ще намалите вероятността вреднните частици да се разнесат по въздуха.
  • Изведете домашните любимци от къщата, тъй като те могат да разнесат вредни материали.
  • При къртене използвайте защитно облекло и предпазни средства - маска, шапка, предпазно облекло, здрави обувки. Обикновените медицински маски няма да ви предпазят от азбеста. След работа дезинфекцирайте тези предпазни средства.
  • След като приключите работа, почистете всички помещения старателно (или околните площа ако къртите външна изолация), включително и с мокър парцал.

Демонтиране на изолация от таван

 
web dev by krazymir.com