Warning: preg_replace(): Empty regular expression in /home/kyrtinet/public_html/kurti-izvozva.com/components/com_content/view.php on line 3

Хидроизолация с битумни мембрани

25 Юни 2013
хидроизолация с битумна мембрана

Много ефективен материал за хидроизолация са различните видове битумни мембрани. Намират приложение при полагане на хидроизолационни системи за плоски покриви, покривни тераси, сутеренни стени и основи на сгради. Те са и едни от най-често използваните решения по цял свят. Подходящи са и за нашите климатични условия.

Битумната, наречена още рулонна, хидроизолация има редица предимства. Например фактът, че се прави в завод при спазване на специални стандарти и строго придържане към технологията на производствения процес, гарантира нейното качество. Освен това издръжливостта й се тества в лабораторни условия. Да вземем за сравнение разливната или мазана хидроизолация. Тя се приготвя на обекта, при което пропорциите на материала, дадени като изисквания от производителя, лесно може да бъдат объркани, което неминуемо ще доведе до влошаване на качеството. Уместно е и да помислим възможно ли е една строителна бригада да създаде на място материал със същото качество като на този, произведен в завод, получил сертификат по ISO. Всички тези опасности отпадат, ако се спрем на битумни мембрани за хидроизолация. Освен това за условията в нашата страна тези материали са особено подходящи, поради голямата си издръжливост, което води и до големи гаранционни срокове за качество от най-малко 15-20 години.

Друго предимство на битумните мембрани е, че материалите за тяхната изработка отговарят на всички екологични изисквания. Компонентите се проверяват и са гарантирано без радиоактивни, канцерогенни, токсични и други вредни вещества, както и без промишлени отпадъци.

Основни характеристики на битумните мембрани са трайност и издръжливост. Проявяват гарантирана водонепропускливост, гъвкави са при ниски температури и са много устойчиви на високи температури. Необходимо е да се отбележи, че битумните мембрани, които нямат минерална посипка, не могат да предпазят покрива от вредни UV лъчи. В този случай е наложително полагането на втори слой хидроизолация с минерална посипка.

Според използваните за направата им материали и специфични свойства има няколко вида битумни мембрани - АПП, СБС, АПАО и битумни мембрани за специални приложения. Последните са чудесен избор при направата на пароизолация, пародренаж, при изпълнение на виадукти и мостове, покрив градина или при необходимост от изпълнение на детайли с устойчива на огън мембрана.

Полагането на рулонната хидроизолация се извършва с газопламъчно залепване. При това е необходимо да се обърне внимание на повърхностите, върху които се полагат и техния наклон. За да се предотврати всякакъв източник на влага при поставянето трябва да се загръщат бордовете, комините и другите елементи на покрива. Всички тези качества на битумните мембрани ги правят перфектни, дори и от естетическа гледна точка.

 
web dev by krazymir.com