Warning: preg_replace(): Empty regular expression in /home/kyrtinet/public_html/kurti-izvozva.com/components/com_content/view.php on line 3

Преди ремонта почти винаги има къртене

03 Юли 2013
къртене преди ремонт

Лятото е време за активно строителство и за основни ремонти. В днешното напрегнато ежедневие не е нужно да се лишавате от заслужена почивка през отпуската, като решите сами да се справите с непривични дейности. Това ще ви отнеме доста време и нерви, а резултатът няма да е гарантирано добър.

Преди извършване на основен ремонт често се налага изкъртване на стари плочки, бетон, мозайка, мазилки, замазки. Ползвайки услугите на фирми, специализирани в къртене, чистене и извозване на строителни материали, ще спестите време, а работата ще бъде изпълнена качествено и в срок. Тези екипи разполагат с цялата необходима техника и високо квалифицирани специалисти, за да извършат и най-сложното технически разбиване, а изхвърлянето на строителния боклук ще стане на обозначените за целта места. Освен в големи промишлени обекти и бизнес сгради, фирмите от типа „кърти, чисти, извозва” работят и в апартаменти, къщи и кооперации. Дейностите са съобразени с времето за почивка на живущите, като се извършват максимално бързо и не обезпокояват излишно съседите.

Най-често ползваните от физически лица услуги са: къртене на бани, къртене на плочки, къртене на подпрозорец, къртене на мазилка, къртене на пространство за врата, както и извозване на строителни отпадъци. Изнасянето и товаренето на остатъците също е задължение на фирмата, дори и при липса на асансьор.

Кърти, чисти, извозва е една отговорна и много често опасна дейност. Необходимо е тя задължително да се извършва от хора с опит, специална техника и оборудване. Много хора решават сами да рушат бетон, смятайки, че това е фасулска работа. Първо твърде вероятно е собствените им малки машинки за разбиване да прегреят и да изгорят, вследствие на непосилното за тях натоварване. При взимане на уред от висок клас под наем пък, често неопитните в къртене, чистене, извозване не могат да се справят с него, защото тежи повече от 10 килограма. Също така е твърде вероятно да се наранят, дори да пострадат сериозно.

Не забравяйте, че извозването на отпадъците също може да ви създаде главоболия, защото хвърлянето на строителни боклуци в кофите пред блока води до не малка глоба от порядъка на 500 лв. Ако все пак решите да спестите нещо, може да се кооперирате с някой съсед от квартала, който също има за изхвърляне пълни чували, стояли дълго в мазето. При положение, че общото количество боклук ще напълни един контейнер, можете да си поделите разходите.

Кърти, чисти, извозва често е една неизбежна и много отговорна дейност, която не трябва да се подценява. Пренебрегването на опасностите, свързани с нея, води до допълнителни разходи и много главоболия.

 
web dev by krazymir.com