Warning: preg_replace(): Empty regular expression in /home/kyrtinet/public_html/kurti-izvozva.com/components/com_content/view.php on line 3

Вътрешна хидроизолация

12 Август 2013
хидроизолация за баня

Изграждането на вътрешна хидроизолация е препоръчително в случаите, когато не е възможно поставянето на такава върху външната страна на основите и стените или когато помещенията го изискват. На пазара напоследък се появиха много модерни системи за вътрешна хидроизолация, с която лесно се решават проблемите с влагата и мухъла в сградите. Тези иновативни продукти се нанасят лесно, на няколко етапа, като полагането обикновено може да приключи в рамките на ден или два в зависимост от квадратурата на помещението.

За предпочитане е да се работи с материали от един производител, конкретно избрани за дадената система за хидроизолация. Всяка подмяна влошава крайният резултат. Нужните материали са няколко на брой, като трябва да се използват в строга последователност.

Основно готовите системи за вътрешна хидроизолация се делят на: системи на циментова основа (при които е необходимо само добавянето на вода) и такива на полимерна основа (не изискват смесване, нанасят се директно от опаковката върху дадената повърхност). Хидроизолационните системи, при които е нужно разреждане, заздравяват и защитават обработваната площ с последващо силикатизиране със силициев гел, който изпълва капилярите в мазилката и бетона и има водо-отблъскваща сила. Тук предимството е, че порите на стената са стеснени само до толкова, че да не допускат преминаването на водните молекули, но навлизането на пара и въздух е възможно, което позволява на повърхността да диша.

Другият вид системи за вътрешна хидроизолация са тези от полимерни съставки и химически добавки. С тях се постига сигурно и трайно запечатване на повърхностите, без дишащи свойства. Подходящи са за хидроизолиране на басейни, резервоари за вода, мокри помещения, бани, душ кабини, покриви, основи на сгради и др. Тук системите за хидроизолация в повечето случаи са еднокомпонентни и се нанасят на няколко ръце с помощта на голяма четка или валяк. И в този случай обработваните повърхности трябва да са старателно почистени от прах и мазнини, като след тяхното полагане може непосредствено да се нареждат покрития от керамични плочи.

С разнообразния избор от материали за вътрешна хидроизолация, съвременният дом и разположените в него помещения се превръщат в едно наистина комфортно и здравословно място за обитаване. Не на последно място трябва да отбележим, че всеки един майстор с лекота би се справил с нейното полагане, така че не бива да го отлагаме и да страдаме от вредното въздействие на влагата.

 
web dev by krazymir.com