Warning: preg_replace(): Empty regular expression in /home/kyrtinet/public_html/kurti-izvozva.com/components/com_content/view.php on line 3

Къртене на подпрозорец за усвояване на балкон

07 Октомври 2013
къртене на тераса

Обичайна и широко разпространена практиката е да се изкъртват терасите на жилищните апартаменти, за да бъде преустроен дома с цел усвояване на площта на терасата към вътрешното помещение. Безопасното къртене отново е първата и основна дейност от ремонта и започва с премахването на плочки, замазка и прегради.

 Днес вече стана практика да се разбиват цели стени на балкони с цел допълнително усвояване на пространство в панелното жилище. Така старата тераса, която почти не използвате, може да се превърне в малка и практична кухня с всички необходими домакински уреди и дори мивка. А защо не и част от всекидневната, като това ще ви позволи поставяне на по-голяма маса и мека мебел.

Трябва обаче да се внимава къртенето да бъде извършено достатъчно безопасно и правилно, без да бъдат засегнати носещи стени и конструкции на целия жилищен блок. Не забравяйте – само една на вид малка допусната грешка в случая може да застраши сериозно здравето на всеки, живеещ в сградата, затова в никакъв случай не се нагърбвайте сами с тази нелека задача. А щом вземете решението за ремонт на своя балкон, потърсете професионалното съдействие на фирми от специалисти с дългогодишен опит.

Следните проверени практически правила за безопасно къртене на балкони и разширяване на жилището ще ви бъдат непременно от незаменима полза:

 • Цялостно и внимателно наблюдавайте всичко, което е около вас.
 • Заслушвайте се непрекъснато в звука на елекрическия генератор, ако работите с такъв, така ще избегнете инциденти и повреждането му в критичен момент.
 • Непременно измерете вредните съдържания във въздуха със специален за целта уред.
 • В никакъв случай не употребявайте за къртенето на вашия балкон строителни уреди ли инструменти в недобро състояние. Задължително подробно се информирайте с инструкциите за употреба на уреда, с който ще работите при къртенето, ако той е непознат за вас.
 • Трябва да бъдете особено внимателни при къртачната дейност, извършвана с тежки инструменти и чукове.
 • В никакъв случай не поставяйте кирката, лоста, чука или други остри инструменти, които могат да наранят човек, легнали на земята, когато не работите с тях.
 • Незабавно изключете електрическите инструменти, когато свършите работата си по къртенето на балкона с тях.
 • Не забравяйте да почиствате отговорно и периодично отпадъчните строителни материали.
 • В никакъв случай не докосвайте клепачите си с мръсни ръце или ръкавици, докато къртите.
 • Не пренебрегвайте почивката и приемането на течности (в жегите повече от обикновено). Помнете, че е нужно да поемате поне по една бутилка вода за всеки час работа. В случай, че се почувствате зле, прекратете къртенето незабавно!
 • Веднага щом приключите работата си по къртенето, измийте и на всяка цена дезинфектирайте ръцете си, тъй като сте имали съприкосновение със строителни материали, съдържащи вещества, вредни за вашето здраве.
 
web dev by krazymir.com