къртене на плочки

Къртенето на плочки е едновременно лесен и рискован процес. Това е рисковано, защото, докато се занимавате с плочките, отчупени парчета могат да летят във въздуха, което е опасно за очите. Затова е важно да се вземат мерки за безопасност, преди да се захванете със задачата. В случаите когато с къртене на плочки се занимават специалисти, те ще използват мощни къртачи със специални плоски остриета, но когато се налага това да свърши домашния майстор се налага да се използват подръчни инструменти.

В зависимост дали има нужда от повторно използване на деинсталираните плочки, може да има различни възможности за премахване на плочките. Но независимо от упражнявания избор, важно е, че безопасността не се подценява и трябва да се носи защита на очите, ръкавици, подложки за колене и др.

Освен това, старите плочки могат да съдържат азбест, което е опасен за здравето материал. На второ място, ако ще премахвате плочки от нестабилни настилки, се препоръчва да се потърсят професионални къртачи.

Ако искате да спасите старите плочки за бъдеща употреба

Използвайте въртящ се инструмент за отстраните фугите около всяка отделна плоча. За предпочитане е да сваляте плочките в обратен ред спрямо този по който са били поставяни и според възрастта на отделните плочки. Като имаме тази информация, шансовете за безопасно и ефективно спасяване на старите плочки се увеличават. След като сте почистили фугите, с помощта на здрава шпакла или тънък лост отстранявайте плочките една по една.

Ако не желаете да спасявате старите плочки

Започнете да разбивате плочките с чук. Може да опитате да подложите влажна кърпа на местата на които ще удряте с цел да намалите хвърчащите парчета. Можете да използвате ръчно или силово стъргало за отстраняване на остатъци и лепило. След къртене на плочки по стените или подовете почти винаги остават вдлъбнатин, пукнатини и и неравности. Тези неравности трябва непременно да бъдат отстранени за да бъдат готови повърностите за последващия ремонт.

Намерени статии с търсената ключова дума:

Ако търсената статия не се намира в горния списък, моля опитайте някоя от следните възможности:

web dev by krazymir.com